Литва виступає проти будівництва АЕС в Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва виступає проти будівництва АЕС в Білорусі

Енергетика
439
Спорудження Білоруської АЕС в Островці зробить Мінськ ще більш залежним від Москви.
Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявичюс, передає Charter97.
“Атомна станція в Островці – це російські гроші і технології, плюс прагнення експортувати енергію в країни Заходу, але ні Литва, ні Польща її імпортувати не мають наміру. Такий масштабний і дорогий проект, як АЕС, все далі і далі штовхає Білорусь в обійми Кремля, позбавляючи Мінськ самостійності”, – сказав він.
При цьому міністр додав, що у Литві не мають нічого проти Білорусі, і вважають важливим питання економічного добробуту та процвітання цієї країни.
Нагадаємо, МЗС Литви вручило білоруському послу Олександру Королю ноту з проханням якнайшвидше надати детальну інформацію про нібито пожежу 17 лютого на Білоруській АЕС.
Постійні аварії на споруджуваній всього за 50 км від Вільнюса станції викликають сумніви в її безпеці, каже литовська сторона. У Мінську відповіли, що Литва у пропагандистських цілях використовує інформацію про інцидент на Білоруській АЕС
Нагадаємо, Сейм Литви ухвалив закон, згідно з яким атомну електростанцію Білорусі, яка будується в Островецькому районі країни, визнано загрозою національній безпеці Литовської Республіки.
Підключити станцію до мереж планується в середині 2019 року. Проект фінансує уряд Росії, а реалізовує його російська державна корпорація ядерної енергетики “Росатом”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас