Надруковані на 3D-принтері моделі клапанів серця допоможуть уникнути ускладнень зі смертельним результатом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надруковані на 3D-принтері моделі клапанів серця допоможуть уникнути ускладнень зі смертельним результатом

Технології&Авто
207
Вчені презентували клапан, виготовлений під пацієнта індивідуально. Він допомагає уникнути перивальвулярного відтоку – зворотного потоку крові при закритті клапана – рідкісного ускладнення при операціях на аортальному клапані.
Катетерна імплантація аортального клапана – це процедура з мінімальним втручанням в тіло людини, яку часто розглядають як альтернативний метод лікування для пацієнтів з протипоказаннями до операцій на відкритому серці. Однак, за словами дослідників, надрукована на 3D-принтері модель дозволяє оцінити, наскільки добре протез клапана підійде пацієнтові.
У команді відзначають, що інші методи 3D-друку моделей людських органів обмежували його використання через фізіологічні властивості людини. Однак новий метод 3D-друку з декількох речовин дозволяє врахувати механічні властивості клапанів серця, імітуючи їх поведінку і взаємодію еластину і колагену. Ризики по розкриттю протеза і надрукованої на 3D-принтері моделі клапана, які могли призвести до відтоку, фіксувалися за допомогою сенсорів і спеціальних програм. Пізніше розрахунки вчених збіглися з результатами, які вони отримали при лікуванні пацієнтів і презентували їх на конференції SCAI 2018 Scientific Sessions.
Дослідники позитивно налаштовані щодо майбутнього технології і зазначають, що катетерна імплантація аортального клапана стала досить поширеною процедурою, однак і її можна поліпшити – наприклад, експериментуючи з новими матеріалами.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас