Омелян розповів про прогрес України у розвитку транспортних коридорів з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян розповів про прогрес України у розвитку транспортних коридорів з ЄС

Казна та Політика
318
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що Україна стане важливим учасником міжнародних транспортних коридорів.
Про це він сказав в ході робочого візиту в Словенію, передає прес-служба відомства.
Так, під час робочих зустрічей Омелян підкреслив, що Міністерство інфраструктури прагне поліпшити транспортні зв’язки між Україною і ЄС для стимулювання торгівлі, інвестицій, створення нових робочих місць та економічного зростання. “Інвестиційний план східного партнерства стане важливим інструментом модернізації транспортної системи в Україні.
Ми сподіваємося, що проект Quick Wins буде реалізований в короткостроковій перспективі і буде мати позитивний ефект на транспортний сектор України. В рамках проекту планується електрифікація та модернізація шляхів на кордоні з Польщею та Угорщиною, а також проекти будівництва окремих ділянок шосе та впровадження інтелектуальної транспортної системи для автомобільного сектора”, – розповів Омелян.
Крім того, він заявив, що Міністерство інфраструктури підтримує розробку та впровадження концесійних проектів у морських портах України, а також приділяє велику увагу розвитку українських доріг та безпеки дорожнього руху. “Вже з цього року в Україні запрацював Дорожній Фонд, прийнято закон про концесії автомобільних доріг, схвалена Державна програма безпеки дорожнього руху до 2020 року, виділена рекордна сума на реконструкцію та будівництво доріг.
Вже в цьому році ми побачимо нову реальність на українських дорогах. Ми впевнені, що ці та інші кроки дозволять Україні стати важливим учасником транспортних коридорів з ЄС”, – сказав міністр. Нагадаємо, раніше Омелян під час засідання уряду представив Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас