Прибуток Nokia скоротився вдвічі через операторів, які перебувають у режимі очікування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Nokia скоротився вдвічі через операторів, які перебувають у режимі очікування

Фондовий ринок
537
Прибуток Nokia скоротився більш ніж удвічі багато в чому через те, що телекомунікаційні оператори стримують інвестиції в свою інфраструктуру, перебуваючи в очікуванні комерційного запуску мереж п’ятого покоління.
Як повідомляє Associated Press з посиланням на фінансову звітність Nokia, в першому кварталі 2018 року чистий прибуток фінської компанії склав 86 млн євро проти 196 млн євро прибутку роком раніше. Продажі скоротилися на 8% до 4,9 млрд євро.
Виручка в телекомунікаційному підрозділі (Nokia Networks) знизилася на 3% до 4,3 млрд євро. У структурі Nokia Technologies, що відповідає за ліцензування технологій і розробку споживчих пристроїв, зафіксований оборот на рівні 365 млн євро, що наполовину більше показника річної давності.
Операційний прибуток Nokia Networks впав на 87% (до 43 млн євро), тоді як в Nokia Technologies відбулося зростання на 136% (до 274 млн євро).
За прогнозами Nokia, ситуація в світовому телекомі покращиться до кінця 2018 року завдяки «сильному імпульсу» та високому попиту клієнтів на технології 5G, особливо в Північній Америці. Генеральний директор Nokia Раджив Сурі (Rajeev Suri) заявив, що компанія очікує на великі контракти на комерційне розгортання мереж п’ятого покоління в США вже в другому півріччі.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас