Facebook відмовився давати свідчення у Палаті представників США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook відмовився давати свідчення у Палаті представників США

Фондовий ринок
329
Представники соцмережі Facebook відхилили запрошення дати свідчення на найближчому засіданні Палати представників Конгресу США про скандал з витоком даних. Про це повідомляє Reuters.
У компанії заявили, що, незважаючи на те, що її представники не будуть присутні на слуханні, очікують тривалого діалогу з конгресменами. Мова йде про діалог “щодо твердої прихильності Facebook до того, щоб бути платформою для всіх голосів та ідей”.
Alphabet Inc і Twitter Inc також були запрошені для давання показань. Поки що в компанії не прокоментували це запрошення.
Водночас прес-секретар демократів у Комітеті суддів заявив, що представники Alphabet Inc і Twitter Inc не повинні брати участь у слуханнях. У свою чергу прес-секретар республіканської більшості комітету не дав коментар з даного питання.
Варто відзначити, що в ніч з 10 на 11 квітня засновник Facebook Марк Цукерберг виступив на спільних слуханнях юридичного комітету та комітету з торгівлі Сенату США. Тоді слухання були організовані з питання витоку даних понад 87 млн користувачів соцмережі, які опинилися в розпорядженні компанії Cambridge Analytica.
Як повідомлялося раніше, виконавчий директор Facebook Шеріл Сендберг розповіла, що соцмережа знала про неправомірне використання даних користувача Cambridge Analytica два з половиною роки тому, але не зробила жодних дій.
Коли Facebook в 2016 році дізнався про використання даних з соцмережі, Cambridge Analytica пообіцяла видалити всю інформацію. На той момент Facebook не перевірив, чи виконала Cambridge Analytica свою обіцянку, уточнила Сендберг в інтерв’ю NBC News.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас