Купити дизельне авто в Німеччині тепер можна значно дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купити дизельне авто в Німеччині тепер можна значно дешевше

Технології&Авто
2982
Недавнє рішення суду в Лейпцигу істотно обрушило попит на нові і вживані дизельні автомобілі в Німеччині. Втім, це на руку українським автолюбителям – надійні та економічні машин тепер можна купити набагато дешевше.
24 квітня маркетинговий інститут DAT (Deutsche Automobil Treuhand), який займається вивченням вторинного ринку автомобілів, опублікував результати проведеного дослідження.
Виявилося, рішення суду, яке дозволяє владі міст приймати рішення щодо заборони руху дизельних автомобілів, дуже суттєво вплинуло на автомобільний ринок.
Так, 87 відсотків торговців змогли продати машини з дизелем, тільки запропонувавши покупцеві значну знижку. Крім того, 22 відсотки дилерів відмовляються приймати дизельні автомобілі в рахунок погашення частини вартості нових авто (трейд-ін). Воно й не дивно, адже такі машини простоюють на майданчику в середньому 103 дні (що на 20 більше, ніж бензинові), а заробити на них дуже складно.
Красномовна статистика реєстрацій: з березня кількість реєстрацій старих дизельних авто впала на 40 тис. (з 238 до 198 тис.), а нових – на 37 тис. (зі 146 до 109 тис.).
При цьому майже всі опитані торговці (93%) пов’язують зміни саме з рішенням суду в Лейпцигу. 61 відсоток продавців автомобілів вже зараз накопичують гроші, щоб компенсувати свої збитки від невдалих угод за дизельними екземплярами.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас