"Смерть дизеля" скасовується? Bosch повідомила про "прорив" у розробці технологій для двигунів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Смерть дизеля" скасовується? Bosch повідомила про "прорив" у розробці технологій для двигунів

Технології&Авто
27414
Німецька Bosch повідомила в середу, що домоглася прориву в галузі технологій для дизельних двигунів – нові розробки компанії дозволяють знизити викиди оксидів азоту до однієї десятої від законодавчо дозволеного значення.
Нова технологія, що використовує штучний інтелект, покладе край дебатам про “смерть дизеля”, відзначають в компанії.
“В середньому викиди оксидів азоту на дослідних моделях автомобілів, оснащених цією технологією, вже сьогодні не перевищують 13 мг оксидів азоту на кілометр шляху, що значно нижче від значення в 120 мг, яке буде максимально дозволеним після 2020 року”, – йдеться в прес-релізі Bosch.
“Це майбутнє дизельних технологій, – зазначає голова правління Bosch Фолькмар Деннер. – У недалекому майбутньому викиди не будуть проблемою для цього сектору. Дизельні двигуни надалі будуть інтегровані в рішення для мобільності”.
Зазначимо, дизельні технології знаходяться під пильною увагою регуляторів з кінця 2015 року, коли німецький автовиробник Volkswagen зізнався в умисному заниженні даних щодо шкідливих викидів дизельних двигунів за допомогою спеціального програмного забезпечення.
За словами Ф. Деннера, різка критика дизельних технологій “підштовхнула наших інженерів” до пошуку рішень, які є “видимими і відчутними” в реальному світі, а не тільки в лабораторії.
На частку автомобілів з дизельними двигунами в минулому році припало 45% всіх проданих в Європі машин. Проте їх реалізація стійко знижується на тлі різних заборон для таких автомобілів, які здійснюються владою деяких європейських міст з метою захисту людей від токсичних викидів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас