Потрібно багато євро: Мінфін позичив велику суму на 20 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потрібно багато євро: Мінфін позичив велику суму на 20 місяців

Фондовий ринок
929
Мінфін залучив велику суму євро в ході розміщення внутрішньоукраїнських облігацій внутрішньої держпозики — €83,62 млн., повідомляється на його офіційному сайті. При цьому чиновникам вдалося заощадити на відсотках: ставка була знижена з березневих 4,27% до 4% річних.
Хоча навіть після цього вона перевищувала поточний цінник в Україні: за інформацією Нацбанку, середня банківська депозитна ставка за вкладами у євровалюті до 12 місяців вчора становила 2,24% річних. З початку квітня вона просіла на 0,12% річних.
Строк обігу євровалютних ОВДП склав 20 місяців (581 день).
«Можливо, уряд очікують виплати за раніше наданими кредитними траншами ЄС», — прокоментував UBR.ua залучення директор аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій.
На цьому ж аукціоні Міністерство фінансів розмістило два випуски гривневих держоблігацій — на 6 і 11 місяців загальним обсягом 1,05 млрд грн під 17,2% та 17% річних, відповідно. Чиновники намагалися продати ще й п’ятирічні ОВДП, і навіть в процесі погоджувалися підняти ставку на 0,2% річних — до 16%. Однак інвестори захотіли 16,5%, і розміщення не відбулося.
Неофіційно скарбники повідомляли, що найбільший попит на довгострокові папери спостерігався з боку іноземних інвесторів, які в цьому році стали активніше цікавитися українськими борговими інструментами.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас