Вбивство бізнесмена в Херсоні: ЗМІ надали подробиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вбивство бізнесмена в Херсоні: ЗМІ надали подробиці

Кримінал
1177
У Херсоні увечері 24 квітня застрелили місцевого бізнесмена Ігоря Пащенка.
Він став відомий після скандалу з екс-мером Володимиром Сальдо.
Конфлікт почався з брата Ігоря – Дениса Пащенка, пише УНІАН з посиланням на видання “Міст”.
Як зазначає видання, конфлікт розгорівся не в Україні, а Домініканській республіці. Тоді Володимир Сальдо опинився в місцевій в’язниці. Він звинувачував брата Пащенка Дениса у власному викраденні. У свою чергу Денис Пащенко заявляв, що він жертва. Головна палата Апеляційного суду Сан-Педро де Макоріс визнала слова свідків достатніми для визнання Володимира Сальдо винним у “насильницькому утриманні” людини.
Його засудили до тюремного ув’язнення терміном на 25 років, зобов’язавши також виплатити Денису Пащенку “моральну компенсацію” в 25 мільйонів домініканських песо (близько півмільйона доларів США).
Суд також видав ордер на арешт або міжнародне затримання. Але оскільки між Україною та Домініканською Республікою немає домовленості про екстрадицію засуджених, Володимир Сальдо обійшовся малою кров’ю.
«Всі мої документи вкрав Денис Пащенко. У тому числі паспорти. Але мені з України привезли ще один мій паспорт», – заявляв тоді він.
При цьому звідки у нього два паспорти України, екс-мер Херсона не розповів.
Далі частина об’єктів, які фактично належали Сальдо, були переоформлені на Ігоря Пащенка. Нещодавно екс-мер повернув собі один з таких об’єктів і нібито силовим шляхом захопив його. Сам Пащенко намагався відвоювати його через суд і стверджував, що купив об’єкт у Сальдо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас