У США відбудуться змагання зі швидкісного запуску супутника на орбіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США відбудуться змагання зі швидкісного запуску супутника на орбіту

Світ
557
Агентство оборонних розробок США (DARPA) оголосило конкурс на найбільш швидкісний запуск супутника з вантажем на навколоземну орбіту. Головний приз конкурсу — $10 млн. Про це йдеться на сайті агентства.
До 15 жовтня компанії, які хочуть взяти участь у конкурсі, повинні подати заявку і отримати схвалення Федерального управління цивільної авіації. За пройдену кваліфікацію компанії отримають по $400 тис. В рамках конкурсу стартапів скажуть інформацію про корисне навантаження, а також цільову орбіту і космодром запуску всього за кілька тижнів до запланованого старту. Сам конкурс пройде в кінці 2019 року.
У разі, якщо агентство визнає запуск успішним, компанія отримає дозвіл на другий запуск і приз в $2 млн. Компанії, що правильно запустили супутник з вантажем вдруге, отримають приз до $10 млн.
Зазвичай супутники і вантажі вагою до 1 тонни дуже довго чекають свого запуску на навколоземну орбіту через свої невеликі розміри. Як правило, великі компанії беруть їх як додаткове навантаження до великого супутнику. DARPA розраховує, що цей конкурс дозволить або компаніям-початківцям, або гігантам, таким як SpaceX, звернути увагу і на сферу запуску малих супутників.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас