Суд відмовив пов'язаній з неплатоспроможним банком "Хрещатик" компанії в позові до НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовив пов'язаній з неплатоспроможним банком "Хрещатик" компанії в позові до НБУ

Фондовий ринок
262
Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2018 року відмовив пов’язаній з неплатоспроможним банком “Хрещатик” компанії “Агрофірма П’ятихатська” в позові до Національного банку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Регулятор повідомляє, що ТОВ “Агрофірма П’ятихатська” в серпні 2017 звернулося з позовом до Національного банку з вимогою визнати протиправним і скасувати рішення правління НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку “Хрещатик”.
Зазначається, що, приймаючи судове рішення про відмову в задоволенні позову, суд використав правову позицію Верховного Суду, викладену в ухвалах від 24 жовтня 2017 щодо оскарження виведення з ринку ПАТ “Укрінбанк” та ПАТАКБ “Капітал”, де позивачами є особи, які не які охоплюються наглядовою діяльністю Національного банку.
Враховуючи, що ТОВ “Агрофірма П’ятихатська” також не є особою, яка охоплюється наглядовою діяльністю Національного банку, суд дійшов висновку, що позивач не має ніякого права оскаржити рішення банківського регулятора.
НБУ підкреслює, що зараз суди досить активно використовують зазначену вище правову позицію Верховного Суду у справах, де позивачами є особи, які не охоплюються наглядовою діяльністю Національного банку.

Довідка Finance.ua:

  • 5 квітня 2016 року банк “Хрещатик” був віднесений до категорії неплатоспроможних.
  • 2 червня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб НБУ прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас