Іспанці вперше за 20 років стали багатшими за італійців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанці вперше за 20 років стали багатшими за італійців

Світ
595
Іспанський валовий внутрішній продукт (ВВП) на душу населення в 2017 році за паритетом купівельної спроможності перевершив аналогічний показник в Італії вперше як мінімум з 1998 року.
Про це йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Крім того, за прогнозами Фонду, через п’ять років іспанська показник буде на 7% вище італійського, хоча ще десять років тому Італія була попереду на 10%. Більш того, експерти МВФ прогнозують, що до 2023 року Італію обійдуть такі країни, як Словаччина і Чехія.
“Економічне зростання в Іспанії знаходиться на більш позитивній і переконливій траєкторії, ніж в Італії, як мінімум з 2011 року, так що цього слід було очікувати”, – зазначив професор школи менеджменту при Університеті Бокконі в Мілані Карло-Альберто Карневале Маффі.
Стагнація в італійській економіці стала однією з головних причин політичних суперечностей, оскільки італійці втрачають віру в здатність традиційних партій повернути країну до зростання і забезпечити населення робочими місцями, пише Financial Times. Тому підвищується популярність популістських і опозиційних політичних сил.
Величезний держборг Італії, у співвідношенні до ВВП поступається тільки грецькому, вважається одним з основних ризиків для єврозони в цілому. На думку старшого економіста KBC Ливена Ноппен, така ситуація збережеться, якщо італійський уряд не візьме курс на структурні реформи.
Разом з тим Іспанія з 2015 року збільшує ВВП швидше, ніж Німеччина, Франція і Великобританія, проте обсяг іспанської економіки як і раніше лише на 2% перевищує показник 2007 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас