Лагард указала на загрози від торгового конфлікту між США і Китаєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард указала на загрози від торгового конфлікту між США і Китаєм

Світ
473
Найбільша небезпека від торгових суперечок між США і Китаєм криється в згарозах для інвестування і глобальної фінансової довіри. Про це, як повідомляє Reuters, сказала глава МВФ Крістін Лагард. Вона зазначила, що напруга між двома найбільшими економіками світу загрожує не стільки ВВП, як довірі країн до глобального фінансового порядку.
Нагадаємо, що президент Дональд Трамп незадоволений дефіцитом торгового балансу з Китаєм. Тому він вирішив ввести нові мита на імпорт сталі та алюмінію, щоб скоротити імпорт китайських металів і нібито підтримати американських виробників. Хоча найбільші експортери алюмінію і сталі в США – це Канада, Південна Корея і країни ЄС, а не Китай.
Власне, для цих країн американський президент зробив тимчасовий виняток. Втім, Трамп зазначив, що торгові війни – це добре. На його думку, американській стороні буде легко в них перемогти.
У свою чергу, Китай попередив про “виправдану і необхідну” відповідь на торгову війну з США. У Пекіні закликали Вашингтон не вдаватися до торгових воєн, оскільки вони нікому не підуть на користь.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас