Послуга вклеювання фотографії в паспорт-книжечку досі доступна - ДМС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Послуга вклеювання фотографії в паспорт-книжечку досі доступна - ДМС

Казна та Політика
6662
В Україні залишається дійсним вклеювання фотографії в паспорт-книжечку по досягненні 25- і 45-річного віку, незважаючи на повне припинення випуску внутрішніх паспортів у паперовому вигляді. Про це повідомила прес-служба ДМС.
Відповідну послугу надаватимуть як підрозділи ДМС, так і центри надання адміністративних послуг.
“Після досягнення 25- і 45-річного віку особа самостійно буде вирішувати, чи вклеїти фото в паспорт в формі книжечки, чи оформити ID-карту”, – йдеться в заяві.
У другому півріччі 2018 заплановано впровадження послуги із заміни паспорта в формі книжечки на ID-карту за бажанням (сьогодні така заміна можлива тільки в разі зміни прізвища, псування або втрати паспорта, а також за бажанням при досягненні 25- і 45-річного віку).
Послуга з заміни паспорта-книжечки на ID-карту можлива тільки в разі зміни прізвища, псування або втрати паспорта, а також за бажанням при досягненні 25-і 45-річного віку.
Нагадаємо, Кабінет міністрів заборонив оформляти паспорт громадянина України з використанням бланка в формі книжки. Рішення прийнято на засіданні Кабінету міністрів 21 березня.
Зокрема, уряд виключив положення, яке передбачає, що до завершення роботи з забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби матеріально-технічними ресурсами, необхідними для оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі ID-карти, паспорт громадянина України може оформлятися з використанням бланка паспорта громадянина в формі книжечки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас