Агрохолдинг "Мрія" купив безпілотник за 500 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агрохолдинг "Мрія" купив безпілотник за 500 тис. грн

Фондовий ринок
888
Агрохолдинг “Мрія” придбав для моніторингу своїх полів безпілотний літальний апарат (БПЛА) вартістю 500 тис. грн, повідомила прес-служба компанії.
Згідно з повідомленням, за один виліт безпілотник зможе покрити від 700 до 1000 га і надати інформацію про стан посівів.
БПЛА оснащений двома камерами, одна з яких – спектральна, що дозволяє отримувати знімки для аналізу NDVI (нормалізованого відносного індексу рослинності) з метою більш якісного та оперативного моніторингу процесу вегетації культур. На відміну від супутника, безпілотник надає більш якісне зображення: розмір пікселя регулюється висотою польоту і може становити до 8х8 см. Це дозволить агрономам розглянути самі рослини та визначити їх стан, схожість, провести оцінку засміченості і хвороб на поле, оцінити біологічну врожайність і як наслідок – здійснювати якісну аналітику та оперативно вносити необхідні зміни в технологічну карту”, – наголошується в повідомленні.
За словами головного агронома, начальника управління технологічної та наукової експертизи агрохолдингу Олександра Хмелюка, моніторинг полів з повітря “Мрія” почала ще два роки тому, використовуючи дрони і дані з супутника. Однак порівняно з безпілотником ефективність цих методів досить низька.
“Супутник дійсно дозволяє побачити ступінь зеленого спектра на полі. Він облітає наші поля один раз на 3-5 днів, але з урахуванням хмарності в регіоні ми отримуємо фото один раз на місяць, а цього замало для розуміння реальної картини. Дрони, на мій погляд, на сьогоднішній день також не є найефективнішим інструментом. Заряду вистачає на 40-50 хвилин польоту, а площі, які вони покривають, відносно невеликі. Тому дрони використовуємо в основному для створення внутрішніх навчальних матеріалів і точкового моніторингу”, – зазначив він.
В агрохолдингу також уточнюють, що безпілотний літальний апарат придбано, в першу чергу, для моніторингу полів з цукровим буряком та картоплею, бо це найбільш витратні сільськогосподарські культури зі складною технологією вирощування, що вимагають максимально ретельного догляду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас