Кабмін підписав угоду з ЄК про виділення EUR50 млн Фонду енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підписав угоду з ЄК про виділення EUR50 млн Фонду енергоефективності

Казна та Політика
88
Міністр регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко і представник Єврокомісії Петро Вагнер в середу підписали угоду про співфінансування програми підтримки енергоефективності в Україні.
“ЄС вступає в реалізацію п’ятирічної програми підтримки енергоефективності в Україні та братиме участь у співфінансуванні Фонду енергоефективності. Внесок партнерів – EUR50 млн. Щойно підписали відповідну угоду між урядом України та делегацією Єврокомісії”, – написав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook в середу.
Як повідомила прес-служба Мінрегіону з посиланням на Г.Зубка, допомога ЄС у розмірі EUR50 млн не є разовою.
“Наступного року ЄС може надати ще EUR50 млн. Також уряд Німеччини готовий підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) з уливання додаткових EUR10 млн у мультидонорський фонд для фінансування проектів Фонду. Крім того, уряд Німеччини також погодив імплементацію проекту технічної допомоги Україні з підготовки професійних енергоаудиторів та навчання співробітників українського Фонду енергоефективності на суму EUR4 млн”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас