Stratolaunch Systems проведе політ найбільшого літака в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Stratolaunch Systems проведе політ найбільшого літака в світі

Технології&Авто
612
Компанія Stratolaunch Systems планує протестувати політ найбільшого літака в світі – двофюзеляжного Stratolaunch Model 351. Про це повідомляє онлайн-видання Space News.
Тестування планується провести влітку 2018 року.
При цьому не виключено, що терміни тестування польоту будуть перенесені через складні конструкції літака. Відзначається, що на початку березня літак вже пройшов швидкісні наземні тести, в ході яких розігнався до рекордних 74 км/год.
Даний авіалайнер вважається найбільшим у світі.
Його розмах крил становить 117 метрів, а висота – 15 метрів. Літальний апарат складається з двох фюзеляжів, його маса з паливом складає 340 тонн, з повним завантаженням – 590 тонн. Літак виконаний за двофюзеляжною схемою. Він має шість двигунів Pratt & Whitney PW40.
Також, літак оснащений 28-колісним шасі, що дозволяє витримувати такі навантаження, тому він одночасно зможе нести на собі до трьох ракет Orbital ATK Pegasus XL і виводити і на орбіту з висоти близько дев’яти тисяч метрів.
Після введення до ладу він стане платформою для запуску невеликих ракет-носіїв: він буде піднімати їх на висоту 9100 метрів над землею – звідти ракети будуть стартувати до навколоземній орбіті самостійно.
Планується, що введення літака в експлуатацію відбудеться не раніше 2019 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас