Податок на "старість" та розцінки ЄС: у Раді готують сюрпризи з авто на єврономерах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на "старість" та розцінки ЄС: у Раді готують сюрпризи з авто на єврономерах

Технології&Авто
5996
У Верховній Раді України готується новий підхід до вирішення проблем авто на єврономерах.
“Ми розуміємо, що ця проблема назрівала, коли держава захотіла подвійну, потрійну ціну за автомобіль через лобі різних компаній, автодилерів і виробників, які підштовхували людей купляти нові машини, і ввели ці піратські акцизи. Тому люди знайшли лазівку і почали ввозити авто на єврономерах”, – сказав народний депутат Роберт Горват.
За його словами, вирішити проблему допоможе сплата податків, які б не були набагато меншими, як сплатили люди, які ввозили авто в легальний спосіб.
“Не може йти держава назустріч порушникам закону. Тому я бачу це наступним чином, я вважаю, що мають заїжджати всі автомобілі: Евро-2, Евро-3, Евро-4, але ми маємо ввести певний “податок на старість”. Якщо ти хочеш ввезти машину 1991 року, яка коштує 500 євро за кордоном, сплати 1500 євро акцизом. Я думаю, що до осені я підготую такий законопроект. Чим новіша машина, тим дешевший акциз”, – пояснив нардеп.
Горват планує встановити розмитнення на рівні 30% від ціни авто, “умовно купив за $10 тис., ще 30% і маєш автомобіль”. Приблизно такі ж розцінки існують по всьому ЄС.
Разом з тим, нардеп пропонує своїм законопроектом виправити деякі недоліки вже прийнятого закону №3251, зокрема, дати можливість легалізувати свою машину власникам авто, які випущені до 2010 року, що зараз заборонено.
“Ми відшліфуємо можливість легалізувати ці авто по закону, який я подам. Звісно, там ще будуть запобіжники, які ми застосуємо в податковому та митному кодексах, через які їх можна було завозити і казати, що на авто з іноземною реєстрацією можна їздити по українським дорогам”, – додав він.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас