Киянину завадили відправити до Гонконгу 24 кг купюр по одній гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянину завадили відправити до Гонконгу 24 кг купюр по одній гривні

Казна та Політика
3874
Спроба киянина незаконно переслати в міжнародному поштовому відправленні українську валюту до Гонконгу була припинена співробітниками Київської міської митниці ДФС.
Як повідомляє сайт служби, за документами зазначене відправлення мало містити поліграфічні друковані вироби вагою понад 24 кг. За фактом під час огляду митники виявили валюту в купюрах номіналом 1 гривня, всього 36 тисяч банкнот. Всі гроші були в банківських пачках по 100 купюр.
Спроба українця відправки в міжнародному поштовому відправленні грошей без оголошеної цінності під виглядом друкованої продукції закінчилася для нього складанням протоколу про порушення митних правил за ознаками порушень, передбачених статтею 473 Митного кодексу України.
Зараз гроші вилучені за цим протоколом. Матеріали справи будуть направлені до суду.
Всесвітньою поштовою конвенцією заборонено пересилання в міжнародних поштових відправленнях грошових коштів без оголошеної цінності, українське законодавство дозволяє пересилати фізичним особам готівку за межі України в міжнародних поштових відправленнях тільки з оголошеною цінністю, але в сумі, що не перевищує в еквіваленті 300 євро, зазначає ДФС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас