Долар США стабільний до євро, ієна знижується третій тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США стабільний до євро, ієна знижується третій тиждень поспіль

Валюта
159
Курс долара зберігає стабільність до ієни в ході сесії в п’ятницю, при цьому ієна завершує в мінусі третій тиждень поспіль на зниженні побоювань з приводу початку торгових воєн між Китаєм і США.
Євро торгується районі $1,2328 проти $1,2327 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває на вказаний час в районі 132,62 ієни в порівнянні з 132,30 ієни в попередній день. Курс долара становить 107,59 ієни проти 107,33 ієни в четвер.
Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, збільшився на 0,01%.
Президент США Дональд Трамп дав вказівку своїм помічникам розглянути питання про повернення в Транстихоокеанське партнерство (ТТП) за умови, що буде досягнуто домовленості про більш вигідні для Сполучених Штатів умови участі в ньому, повідомила представник Білого дому Ліндсі Уолтерс.
“Минулого року президент дотримався своєї обіцянки про вихід з ТТП, оскільки воно було невигідним для американських робітників і фермерів, – йдеться в поширеній нею заяві. – Разом з тим президент послідовно говорив, що він відкритий для значно вигіднішої угоди”.
Крім того, учасники ринку оцінюють статдані з Китаю.
Державне статистичне управління Китаю в п’ятницю відзвітувало про несподіваний дефіциті балансу зовнішньої торгівлі в березні. Дефіцит склав майже $5 млрд проти профіциту в розмірі $33,45 млрд у лютому.
Від’ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу фіксується вперше з лютого 2017 року. Експерти в середньому очікували, що профіцит у березні складе близько $20 млрд.
За словами економіста Standard Chartered Шуан Діня, такі цифри зовнішньоторговельного балансу КНР викликані сезонними факторами, і країна повернеться до профіциту в квітні й інших місяцях поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас