Booking.com обігнав Airbnb за кількістю квартир на сайті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Booking.com обігнав Airbnb за кількістю квартир на сайті

Фондовий ринок
382
Сайт для бронювання житла Booking.com обігнав стартап Airbnb за кількістю будинків і квартир, які здаються в оренду мандрівникам, хоча Booking головним чином фокусується на готелях і хостелах, а Airbnb створювався спеціально для здачі приватного житла його власниками.
Згідно із заявою Booking, за минулий рік кількість приватних житлових приміщень, розміщених на сайті, збільшилася на 27%, до 5 млн. У Airbnb показник становить 4,85 млн, включаючи близько 200 тис. номерів у готелях.
Приватні будинки завжди були присутні на традиційних сайтах бронювання на кшталт Booking і Expedia, однак в основному у вигляді заміських будинків. В останні роки в світлі конкуренції з боку Airbnb, який був створений в 2008 році і багато в чому змінив розклад сил у галузі, особливо у великих туристичних містах, ці компанії також почали залучати власників квартир і будинків до короткострокової аренди, пише агентство Bloomberg.
Представники Airbnb прокоментували новину, зазначивши, що бізнес їхньої компанії зростає швидше і з меншими витратами, ніж у традиційних конкурентів.

Довідка Finance.ua:

  • Акції Booking Holdings з початку року подорожчали на 20%, капіталізація компанії оцінюється в $100 млрд.
  • Airbnb не має лістингу на біржі; під час залучення фінансування в березні 2017 року компанія була оцінена в $31 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас