Визначено найбільший у світі аеропорт за пасажиропотоком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначено найбільший у світі аеропорт за пасажиропотоком

Світ
1402
Аеропорт Атланти Хартсфілд-Джексон, що є перевалочним пунктом для багатьох внутрішніх рейсів в США, в 2017 році прийняв 104 млн пасажирів і зайняв перше місце в світі за цим показником, йдеться в щорічному звіті Міжнародної ради аеропортів (Airports Council International).
Цей аеропорт є головним вузловим аеропортом авіакомпанії Delta Air Lines, на неї припадає понад 50% рейсів. Також він обслуговує міжнародні рейси, займаючи шосте місце в США за кількістю іноземців, що прибувають.
Аеропорт працює з 1926 року. У ньому є п’ять злітно-посадкових смуг, два термінали та 209 виходів (світовий рекорд).
Другий за пасажиропотоком аеропорт світу знаходиться в Пекіні (96 млн осіб), третій – в Дубаї (88 млн). Четверте місце займає токійський аеропорт Ханеда, п’яте – аеропорт Лос-Анджелеса.
Серед 20 найбільших аеропортів світу п’ять розташовані у США. Крім Атланти і Лос-Анджелеса, в список входять аеропорти Чикаго, Далласа і Денвера.
За кількістю прийнятих міжнародних пасажирів лідером став Дубай, трійку замкнули лондонський Хітроу і аеропорт Гонконгу. За обсягом вантажоперевезень гонконгський аеропорт посів перше місце, аеропорт Мемфіса – друге, Шанхая – третє.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас