У Мінсоцполітики пояснили ситуацію зі спецпенсіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики пояснили ситуацію зі спецпенсіями

Казна та Політика
622
Верховна Рада України з ухваленням закону про пенсійну реформу в жовтні минулого року скасувала призначення спеціальних пенсій, крім військових, а вже призначені раніше спецпенсії не підлягатимуть перерахунку.
Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України з посиланням на заступника міністра соцполітики Миколу Шамбіра.
За його словами, одним з результатів проведення пенсійної реформи стала ліквідація спецпенсій і призначення пенсійних виплат за одними правилами та єдиною для всіх прозорою формулою.
“Ми говоримо про принципове скасування всіх спецпенсій. Разом з тим, є люди, які отримують вже призначені спеціальні пенсії або мають право на їх призначення згідно з перехідними положеннями закону. Для людей пенсії перераховуватися не будуть, і з часом вони самі перейдуть на єдині правила пенсійного забезпечення”, – заявив Шамбір.
Він також поінформував про проведення анонсованого аудиту Пенсійного фонду України вже в цьому році.
“Міжнародний аудит – це комплексне питання, і він вимагає часу. Зараз готуються відповідні документи, процес визначення аудитора буде відбуватися прозоро на тендерній основі”, – пояснив заступник міністра.

Довідка Finance.ua:

  • Закон про пенсійну реформу Верховна Рада ухвалила 3 жовтня, і він набув чинності 11 жовтня 2017 року.
  • Згідно з результатами соціологічного опитування Центру ім. Разумкова, 79,7% українців виступають за скасування спеціальних пенсій для державних службовців, народних депутатів, прокурорів та суддів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас