"Північний потік-2" може спровокувати наступ військ РФ на Україну - Парубій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північний потік-2" може спровокувати наступ військ РФ на Україну - Парубій

Енергетика
2234
Якщо газопровід “Північний потік-2” буде добудований, то він може спровокувати великий наступ російських військ на Україну.
Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, пише Сегодня.
Він пояснив, що загроза існує не тільки для України, але і для країн Євросоюзу.
За його словами, Росія має намір використовувати газопровід для політичного шантажу Європи.
“Запуск “Північного потоку-2” може нести і прямі мілітаристські загрози, які можуть спровокувати новий повномасштабний наступ російських військ на Україну. Реалізація проекту “Північний потік-2”, на моє глибоке переконання, є агресивним наміром, бажанням РФ, Путіна і його оточення мати безпосередній вплив на країни ЄС”, – сказав Парубій і додав, що Україна вже пережила не одну енергетичну атаку від РФ.
Спікер парламенту підкреслив, що президент РФ Володимир Путін для встановлення контролю над Україною, не тільки маніпулював ціною на газ, але і корумпував минуле українське керівництво. І тепер, за його словами, таким методом він має намір діяти і проти Європи.
Нагадаємо, днями Верховна Рада прийняла рішення щодо “Північного потоку – 2”. Депутати вважають, що російський газопровід несе загрозу дестабілізації Європи та енергетичної кризи. Таким чином, прийнятим проектом постанови парламент звернутися до Заходу із закликом вплинути на припинення будівництва “Північного потоку-2”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас