У Києві першочерговий ремонт тепломереж обійдеться в 4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві першочерговий ремонт тепломереж обійдеться в 4 млрд грн

Казна та Політика
216
Тільки першочергові заходи з ремонту тепломереж Києва будуть коштувати 4 мільярди гривень, — заявив мер Києва Віталій Кличко.
За його словами, готувати місто до наступного опалювального сезону вже буде нове комунальне підприємство «Київтеплоенерго», а не ПАТ «Київенерго» Ріната Ахметова.
«У квітні завершилася 17-річна угода з «Київенерго» на оренду теплового господарства міста. Отримуючи постійні нарікання киян на роботу компанії, ми ухвалили рішення не продовжувати угоду, підтримала таке рішення і Київрада», — цитує мера прес-служба КМДА.
Столичний градоначальник відзначив, що «Київтеплоенерго» вже цієї зими забезпечувало подачу опалення у двох районах Києва на лівому березі міста. І протягом опалювального сезону фахівці комунального підприємства ліквідували 400 аварій на теплотрасах. Кличко також підкреслив, що «Київенерго» залишає місту теплову інфраструктуру в критичному стані.
«Компанія щорічно зривала план з ремонту труб теплотрас. В результаті теплове господарство опинилося в занедбаному стані, і тільки першочергові заходи з ремонту тепломереж Києва обійдуться в 4 млрд грн. Відразу після завершення поточного опалювального сезону місто почне підготовку до наступного: головне завдання — заміна аварійних ділянок мереж, які можуть стати причиною збоїв із теплопостачанням», — додав мер столиці.
За словами Кличка, незважаючи на зростання рівня аварійності мереж, столична влада зосередиться на ремонтах найбільш зношених ділянок і забезпечить стабільне планове входження в наступний зимовий період. Зокрема, зазначив він, йдеться про окремі ділянки тепломереж в Оболонському районі, частині Шевченківського району, а також на Подолі.
«Хочу також зауважити, що на останньому засіданні комісії Київради з питань житлово-комунального господарства була представлена ​​стратегія розвитку міського теплоенергетичного комплексу на наступні 10 років», — зазначив він.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас