Кабмін підняв суми витрат держорганів на автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін підняв суми витрат держорганів на автомобілі

Казна та Політика
279
Кабінет міністрів України підвищив граничні суми витрат державних установ і держорганів на автомобілі, меблі, комп’ютери та інше обладнання.
Таке рішення уряд ухвалив на засіданні 4 квітня.
“Проект Кабінету міністрів 4.7 прийняти, доручивши Мінфіну разом із зацікавленими органами додатково опрацювати питання щодо ефективного використання державних коштів органами, установами та організаціями, які утримуються за рахунок коштів бюджету. Про результати поінформувати Кабінет міністрів”, – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні.
Зокрема, в супровідних документах до проекту постанови, якими володіє агентство, вказується, що граничні витрати на придбання легкових автомобілів для членів Кабміну, глави Адміністрації президента підвищуються з 0,5 млн грн до 1,2 млн грн.
Таку ж граничну суму проект постанови встановлює і для придбання автомобілів для секретаря РНБО, глав Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Центральної виборчої комісії, Рахункової палати, а також Конституційного суду, Генерального прокурора, директора НАБУ і глав низки інших органів.
Граничні суми на придбання автомобілів для обслуговування посадових осіб АП, апарату Верховної Ради і секретаріату Кабміну підвищуються з 0,25 млн грн – до 0,9 млн грн.
Граничні суми придбання автомобілів для керівників інших органів, бюджетних установ і організацій, суддів – до 0,6 млн грн.
Також постанова підвищує граничні витрати на теле- і радіоапаратуру, відеотехніку для службових кабінетів з 5 тис. грн до 25 тис. грн.
Водночас в експертному висновку до проекту постанови, яким володіє агентство, вказується, що реалізація таких положень може вплинути на зростання витрат на утримання органів держвлади, що не відповідає рекомендаціям МВФ.
“Відповідно до оцінки МВФ сучасного стану та перспектив економічного розвитку України суттєві ризики полягають у дуже швидкому збільшенні поточних витрат, темпи якого перевищують номінальне зростання економіки, тому Україні рекомендовано забезпечити контроль поточних витрат”, – наголошується в документі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас