Ford може приступити до випуску електромобілів у Німеччині після 2023 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford може приступити до випуску електромобілів у Німеччині після 2023 року

Фондовий ринок
186
Ford може почати виробляти електромобілі в Німеччині після 2023 року, коли життєвий цикл моделі Ford Fiesta підійде до кінця, повідомив глава німецького підрозділу автовиробника Гуннар Херманн (Gunnar Herrmann) в інтерв’ю бізнес-тижневику Handelsblatt, додавши, що він схвалить державні субсидії для підтримки переходу на випуск електричного транспорту.
«Чисто гіпотетично (2023 рік) може бути підходящим часом для цього», – зазначив Херманн. За його словами, на те, щоб переобладнати завод компанії в Кельні, піде близько 15 місяців. Однак інвестиції не виправдаються, якщо продажі електромобілів складатимуть всього 30000-40000 одиниць на рік.
«Це стане можливим у разі, якщо обсяги продажів будуть більш вражаючими. На жаль, сьогодні електромобілі не дуже вигідні», – зазначив топ-менеджер Ford.
Німецький виробник автомобілів преміум-класу BMW минулого тижня висловив схожу точку зору, заявивши, що не збирається приступати до масового виробництва електромобілів до 2020 року, бо нинішні технології недостатньо прибуткові для зростання обсягів виробництва.
Американський автовиробник Ford планує інвестувати $5 млрд в розробку електромобілів до 2022 року і представити принаймні 13 електричних або гібридних моделей по всьому світу в найближчі п’ять років, поставивши завдання випустити свій перший повністю електричний автомобіль у Європі в 2020 році.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас