Ракета Falcon 9 доставить на МКС прилади для вивчення бур на Землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ракета Falcon 9 доставить на МКС прилади для вивчення бур на Землі

Технології&Авто
153
У ніч на вівторок ракета-носій Falcon 9 з космічним кораблем Dragon буде запущена з космодрому на мисі Канаверал в американському штаті Флорида. Запуск виконає компанія SpaceX, корабель з вантажем на борту масою понад 2,6 тонни доставить на Міжнародну космічну станцію апаратуру для вивчення бур на Землі, а також для вивчення хвороботворних мікроорганізмів на території космічної станції.
Як зазначили в прес-центрі американського космічного агентства NASA, запуск ракети-носія буде здійснюватися сьогодні о 16:30 за часом Східного узбережжя США або о 23:30 за київським часом. У NASA наголосили, що приблизно через десять хвилин з моменту запуску ракети Falcon 9 вийде на задану орбіту і розгорне панелі з сонячними батареями.
Після цього почнеться політ ракети до Міжнародної космічної станції, стикування орієнтовно має відбутися 4 квітня в середу. Стикування виконуватиме астронавт Норісіге Канаі з Японського агентства аерокосмічних досліджень. Страховку японця буде здійснювати американський астронавт Скотт Тінгл. За допомогою спеціальної руки-маніпулятора Canadarm2 астронавти повинні будуть захопити космічний корабель і підвести його до люка модуля Harmony.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас