Суд наклав арешт на незаконно виведену з активів Фідобанку нежитлову будівлю в Києві, - ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд наклав арешт на незаконно виведену з активів Фідобанку нежитлову будівлю в Києві, - ФГВФО

Фондовий ринок
353
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб констатує, що суд наклав арешт на незаконно виведену з активів Банку нежитлову будівлю в центрі Києва.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.
Зокрема, мова йде про будинок на вул. Олеся Гончара/Гоголівська 76/2А, загальною площею 2212,7 кв. м.
Фонд зазначає, що фактично будинок був проданий Фідобанком та придбаний пов’язаною компанією за гроші того ж Фідобанку.
Договір купівлі-продажу вказаного будинку посадові особи Фідобанку підписали з пов’язаними з банком ТОВ “Альта-Імпульс” 15 липня 2015 року, ціна – 64,2 млн гривень.
У повідомленні підкреслюється, що кошти для оплати цієї угоди були виведені з Фідобанку шляхом реалізації фінансової схеми.
“Український банк перераховує на рахунок нерезидента (JANOLIO HOLDINGS LIMITED) кошти в іноземному банку за Ліцензійним договором, як оплату за використання товарного знаку. Далі відбувається платіж на користь компанії VORREITER INVESTMENTS LIMITED, яка конвертує кошти в гривні (83,6 млн гривень) і перераховує їх в статутний фонд вже згаданого ТОВ “Альта-Імпульс”. Всі компанії є афілійованими особами Фідобанку”, – зазначено в повідомленні фонду.
Під час досудового розслідування слідчим Національної поліції на підставі матеріалів фонду гарантування та наданих свідчень було підготовлено та подано клопотання до слідчого судді про вжиття заходів забезпечення кримінального провадження.
Постановою Печерського районного суду Києва вказане клопотання задоволено, накладено арешт на вказаний нежитловий будинок у Києві.
Зазначається, що фонд гарантування, а саме департамент розслідування протиправних діянь, і головне слідче управління Національної поліції України вживають спільних заходів, спрямованих на повернення незаконно виведеного нерухомого майна Фідобанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас