Бахматюк має намір вирішити питання реструктуризації боргів банків "Фінініціатива" і "ВіЕйБі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бахматюк має намір вирішити питання реструктуризації боргів банків "Фінініціатива" і "ВіЕйБі"

Фондовий ринок
439
Власник агрохолдингу “Укрлендфармінг” і екс-власник банків “Віейбі” і “Фінансова ініціатива” Олег Бахматюк заявив про намір звернутися до Кабінету міністрів для вирішення питання реструктуризації заборгованостей зазначених банків.
“Анонсую, що маю намір звернутися до Кабміну з проханням провести нараду з метою вирішення питання про реструктуризацію. Думаю, це буде після Пасхи”, – сказав він журналістам у п’ятницю в Києві.
О. Бахматюк додав, що має намір залучити іноземних консультантів для реструктуризації боргів обох банків.
“Плануємо до кінця року досягти домовленості про умови реструктуризації”, – сказав він.
Як повідомлялося, НБУ 20 березня 2015 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Віейбі Банк, а в червні 2015 року визнав неплатоспроможним банк “Фінансова ініціатива”. Потім Нацбанк подав на О. Бахматюка до суду п’ять позовів про стягнення заборгованості за персональним договором поруки за зобов’язаннями цих кредитних установ, що сумарно заборгували НБУ з рефінансування 10,9 млрд грн.
У свою чергу, О. Бахматюк поклав відповідальність за погіршення ситуації в банках на НБУ і заявив про готовність до компромісу з Нацбанком з питання поручительств, запропонувавши мирову угоду з розстрочкою на сім років з можливістю збільшити заставу перед Нацбанком.
Раніше в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” О. Бахматюк підтвердив готовність повністю погасити 19 млрд грн боргів банку “Фінансова ініціатива” та Віейбі Банку державі за умови їх реструктуризації на 7-10 років під невисоку ставку. Крім того, він висловив надію на конструктивне вирішення цього питання з новим головою центробанку Яковом Смолієм.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас