Daimler і BMW домовилися об'єднати мобільні сервіси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler і BMW домовилися об'єднати мобільні сервіси

Фондовий ринок
205
Провідні німецькі виробники автомобілів класу «люкс» Daimler і BMW об’єднують зусилля, щоб розширити свій бізнес у сфері нових сервісів, таких як каршеринг і зарядка електромобілів, що дозволить конкурувати з сервісом замовлення таксі Uber в Сполучених Штатах і службою каршерингу Didi Chuxing в Китаї.
Нове спільне підприємство, яким Daimler і BMW будуть володіти в рівній частці (50/50), включає в себе каршерингові підрозділи компаній – Car2Go і DriveNow, а також додатки для смартфонів для виклику таксі (myTaxi, Chauffeur Privé і Clever Taxi), пошуку місць для паркування (ParkNow і Parkmobile) і зарядки електричних автомобілів (ChargeNow і Digital Charging Solutions).
Компанії оголосили своєю метою пропозицію клієнтам системи інтелектуальних мобільних сервісів, що легко підключаються і які можна швидко розгорнути по всьому світу, продовжуючи конкурувати на ринку автомобілів категорії «люкс».
Нагадаємо, що Daimler є власником марки Mercedes.
«Будучи піонерами в галузі автомобілебудування, ми не залишимо завдання формування майбутнього міської мобільності іншим», – заявив виконавчий директор Daimler Дітер Цетше (Dieter Zetsche).
Разом з тим компанії підкреслили, що, незважаючи на співпрацю, вони продовжують залишатися конкурентами в основному бізнесі – виробництві автомобілів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас