Чилі: банки закривають рахунки криптовалютних бірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чилі: банки закривають рахунки криптовалютних бірж

Фінтех і Картки
457
Дві чилійські криптовалютні біржі BUDA і Crypto MKT виявили, що кілька банків у країні закрили їхні рахунки. У зв’язку з цим біржі звернулися в Асоціацію банків і фінансових установ Чилі (ABIF) з проханням прояснити свою позицію по відношенню до криптовалют.
Згідно з місцевим новинним каналом PULSO, BUDA і Crypto MKT опублікували офіційну заяву, в якій просять регулятора чітко окреслити свою позицію щодо криптовалют, бо їхні банківські рахунки були заморожені без будь-яких попереджень. Представник Crypto MKT повідомив ЗМІ про те, що банки стверджують, що були проінструктовані «не відкривати рахунки компаніям, чия діяльність пов’язана з криптовалютами».
У заяві біржі просять відповісти на запитання, чому їхні банківські рахунки були закриті, і стверджують, що фінансові установи не володіють достатніми знаннями про те, як працюють криптовалюти:
«Відсутність знань і ясності нормативних положень породили той факт, що деякі банки, керуючись страхом, дезінформацією або, можливо, власною стратегією, відмовляються надавати свої послуги кожному, хто має якесь відношення до будь-якого роду цифрових активів».
BUDA і Crypto MKT зазначили, що необхідно визначити, чи будуть компанії, пов’язані з криптовалютою, мати доступ до банківських послуг, або банки «мають намір припинити існування» таких компаній. Крім того, біржі закликали владу та громадськість звернути увагу на це питання, поки не пізно.
У заяві стверджується, що галузь «убивається» до того, як вона вивчена. Біржі закликають до справедливого регулювання і стверджують, що грають за правилами, бо вони розробили безпечні платформи для своїх користувачів, засновані на новітніх технологіях, платять податки і відкрили канали співпраці з місцевими органами влади, діючи при цьому в повній відповідності до стандартів боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас