Intel хоче запатентувати апаратний прискорювач для Bitcoin-майнінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel хоче запатентувати апаратний прискорювач для Bitcoin-майнінгу

Фондовий ринок
939
Згідно з нещодавно опублікованою заявко, Intel має намір запатентувати апаратний «прискорювач» для чіпів, які використовуються при майнінгу Bitcoin.
У четвер була опублікована заявка на «Прискорювач апаратних засобів для Bitcoin-майнінгу з оптимізованим дайджестом повідомлень і планувальником повідомлень Datapath», хоча в Управління з патентів і товарних знаків США (USPTO) заявка була направлена ще у вересні 2016 року. У заявці Intel викладає метод, завдяки якому можна скоротити кількість споживаної електроенергії при майнінгу, тим самим значно здешевити процес.
Оскільки програмне і апаратне забезпечення, що використовується для Bitcoin-майнінгу, використовує брут форс для багаторазового і нескінченного виконання функції SHA-256, процес Bitcoin-майнінгу може бути дуже енергоємним і використовувати багато апаратних ресурсів. Описані варіанти оптимізації оптимізують операції з майнінгу Bitcoin за рахунок скорочення використовуваних ресурсів і потужності, споживаної апаратним обладнанням.
У заяві Intel зазначається, що за допомогою цього підходу можна знизити енергоспоживання на цілих 35%.
Це не перший раз, коли Intel займається питаннями майнінгу. Ще в 2015 році Intel створила чіпи спеціально для майнінгу для стартапу 21 Inc., який пізніше був перейменований у Earn.com.
Примітно, що Intel припускає, що концепція не обмежується спеціалізованими ASIC-ми, іншими словами, «прискорювач» можна застосувати до масиву майнерів.
Попередня патентна заявка від Intel, опублікована в грудні, хоч і не пов’язана з криптовалютами і майнінгом, але займається питаннями економії електроенергії при генетичному секвенуванні.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас