AB InBev і Efes завершили об'єднання бізнесу в РФ і Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AB InBev і Efes завершили об'єднання бізнесу в РФ і Україні

Фондовий ринок
347
Найбільший в світі пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) і Anadolu Efes, лідер на ринку Туреччини, завершили злиття бізнесів на території Росії і України в рівних частках, повідомив AB InBev.
Рада директорів об’єднаної AB InBev Efes буде складатися з представників обох компаній в рівному співвідношенні. Головою ради стане Тунджай Озільхан, глава ради директорів Anadolu Group і Anadolu Efes. Управлінська команда буде працювати під керівництвом Дмитра Шпакова, президента AB InBev в Росії і в Україні, який займе позицію президента AB InBev Efes. Рой Корніш, генеральний директор АТ “Пивоварня Москва-Ефес”, обійме посаду фінансового директора.
Виробнича мережа об’єднаної компанії буде складатися з 11 пивоварних заводів і трьох солодових комплексів у Росії, а також з трьох пивоварних заводів в Україні.
У портфелі брендів AB InBev Efes будуть міжнародні та локальні марки – Spaten, Corona Extra, BUD, Velkopopovicky Kozel, Miller Genuine Draft, Hoegaarden, “Старий мельник з бочки”, “Клінское”, “Білий ведмідь”.
Показники об’єднаної компанії будуть консолідовані в звітність Anadolu Efes. AB InBev не включатиме результати в свою глобальну звітність, але буде враховувати отриманий прибуток в якості повернення інвестицій в спільне підприємство відповідно до розміру своєї частки.
Anadolu Efes раніше розкрила структуру угоди: її “дочка” Efes Breweries International N.V. вносить 99,999% часток “Пивоварні Москва-Ефес” в нову дочірню компанію Efes – AB InBev Efes B.V. Потім AB InBev Western European Holding вносить в цю компанію свої російські та українські активи, а натомість отримує нові акції AB InBev Efes. Після завершення допемісії Efes Breweries International і AB InBev Western European Holding володітимуть по 50% акцій AB InBev Efes.
Оцінка вартості російських і українських активів AB InBev в рамках угоди – $1,002-1,223 млрд (на основі методу дисконтування грошових потоків). Активи Efes були оцінені в $962 млн – $1,145 млрд, повідомляла компанія. Синергія від об’єднання оцінюється в $80-100 млн на рік за рахунок скорочення витрат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас