ЄБРР може виділити Полтаві до EUR10 млн на закупівлю до 50 тролейбусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР може виділити Полтаві до EUR10 млн на закупівлю до 50 тролейбусів

Казна та Політика
156
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і міська влада Полтави підписали угоду про підготовку довгострокового кредитного фінансування від ЄБРР для оновлення тролейбусного парку Полтави, повідомляється на сайті Полтавської міськради.
Документ підписали 29 березня мер міста Олександр Мамай, директор КП “Полтаваэлектроавтотранс” Євген Зайцев і керівник сектору ЄБРР Марк Магалецький
Як повідомив О. Мамай, на закупівлю орієнтовно до 50 тролейбусів планується виділення 8 млн.
“Проект передбачає закупівлю нового складу тролейбусів, приблизно до 50 одиниць. Також ми готові розглядати фінансування необхідних інфраструктурних об’єктів, модернізацію контактної мережі, підстанцій, закупівлю обладнання для утримання тролейбусного парку. Всі ці питання будуть розглядатися в процесі підготовки проекту. В рамках цієї роботи ми визначимо разом з містом компоненти, які будуть входити в пакет фінансування”, – цитує прес-служба М. Магалецького.
Він уточнив, що всі підготовчі роботи будуть тривати близько трьох-чотирьох місяців.
Як повідомив старший радник ЄБРР Антон Усов, з урахуванням супутньої інфраструктури в цілому досягнута домовленість про виділення Полтаві до EUR10 млн строком до 13 років.
“Мова йде про пакет фінансування ЄБРР “плюс”, тобто ми можемо мобілізувати додаткові кошти, але поки що зарано говорити, які саме”, – зазначив А. Усов.
Він також повідомив, що підписати кредитний договір і почати перші поставки тролейбусів планується до кінця поточного року.
За повідомленням мерії Полтави, зараз “Полтаваелектроавтотранс” налічує 66 тролейбусів і 26 автобусів з середнім терміном експлуатації близько 10 років.
“Середній вік машин у нашому автопарку – приблизно 16 років, і є 20 машин, які мають пробіг понад мільйон. Тому потреба у поступовому оновленні парку просто колосальна”, – наводяться в повідомленні слова Є. Зайцева.
У свою чергу О. Мамай зазначає, що планується закупівля сучасних тролейбусів, і практично повне оновлення тролейбусного парку дозволить скоротити витрати на електроенергію до 20% порівняно з чинним рухомим складом.
За словами представника Європейського банку реконструкції та розвитку, всі підготовчі роботи триватимуть приблизно 3-4 місяці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас