У зоні ЧАЕС тестують установку для очищення води від радіації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У зоні ЧАЕС тестують установку для очищення води від радіації

Технології&Авто
376
Українські та польські фахівці досліджують мобільну установку для отримання питної води в умовах радіоактивного забруднення, пише “Сегодня”.
Об’єктом випробування вибрали воду з озера Азбучин – однієї з найбільш забруднених природних водойм зони відчуження, повідомило в Facebook Державне агентство України з управління зоною відчуження.
Фахівці польської фірми Partner Systems спільно з фахівцями Центральної аналітичної лабораторії, яка входить до складу ДСП “Екоцентр”, провели випробування мобільної фільтрувальної установки FPW-50, призначеної для очищення води від забруднюючих речовин, в тому числі радіонуклідів, і отримання води, придатної для вживання.
За словами начальника ЦАЛ Юлії Балашівської, технологія, яку використовує Partner Systems в установці, є поєднанням класичних методів водопідготовки і очищення стічних вод – коагуляції, механічної фільтрації, іонообмінної сорбції та дешевого способу знезараження, тому розробку навряд чи можна назвати новітньою.
Зараз лабораторія займається дослідженням отриманого фільтрату. Фахівці сподіваються, що випробування матимуть позитивний результат і дозволять успішно використовувати установку для отримання питної води в умовах радіоактивного забруднення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас