В Україні боржники аліментів вперше приступили до виконання громадських робіт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні боржники аліментів вперше приступили до виконання громадських робіт

Казна та Політика
407
Двоє боржників аліментів з Вінницької області в середу, 28 березня, почали працювати на базі комунальних підприємств як санкція за борги перед дітьми.
На громадські роботи двох вінничан є постанови суду, зазначили в Міністерстві юстиції.
За словами заступника міністра Світлани Глущенко, станом на 1 березня заборгованість одного з боржників склала 96 тис. гривень, другого – 26 тис. гривень.
Зараз обидва боржники працевлаштовані комунальними підприємствами Вінницької області.
Вона додала, що зараз суди в Київській, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Харківській та інших областях вже винесли 123 рішення про притягнення злісних неплатників аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді виконання боржниками суспільно корисних робіт.
Нагадаємо, в Україні посилили відповідальність батьків за борги з виплати аліментів. Якщо громадянин має заборгованість із виплати на утримання дитини більше ніж півроку, його можуть позбавити водійського посвідчення, заборонити виїзд за кордон і присудити громадські роботи.
З 6 лютого боржники сплатили 160 млн грн аліментів, з них 37 млн грн стягнуто за рішенням суду державними виконавцями. Причому понад 67 тис. боржникам заборонили виїжджати за кордон, 63 тис. обмежили в праві керувати автомобілем, 62 тис. заборонили займатися полюванням. ще 3 тис. боржників направили на громадські роботи, а 7 тис. злісних аліментників оголосили в розшук.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас