Уряд затвердив порядок виведення нафто- і газопроводів з експлуатації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив порядок виведення нафто- і газопроводів з експлуатації

Енергетика
339
Кабінет міністрів України затвердив порядок виведення з експлуатації магістральних трубопроводів нафти, газу та продуктів їх переробки.
В уряді зазначили, що на балансах “Укртранснафти” і “Укртрансгазу” є значна кількість об’єктів держвласності. В тому числі об’єкти магістральних нафто- і газопроводів або їх частини, які непридатні для подальшого використання у зв’язку із закінченням терміну експлуатації, моральної або фізичної зношеності, будівництвом, розширенням, реконструкцією і технічним переоснащенням існуючих мереж, що вимагає виведення їх з експлуатації в установленому порядку.
Водночас відсутність порядку виведення з експлуатації магістральних нафто- і газопроводів унеможливлює як виведення їх з експлуатації, так і списання. У свою чергу, утримання об’єктів вимагає значних витрат на охорону і зберігання, які необґрунтовано завищують реальну вартість активів. Затверджений порядок розроблений відповідно до статті 42 закону україни “Про нафту і газ”. Основною метою документа є врегулювання питань виведення з експлуатації непридатних магістральних трубопроводів нафти, газу та продуктів їх переробки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас