Одеська область попросить виділити 117 млн на ремонт аварійних дамб на Дунаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська область попросить виділити 117 млн на ремонт аварійних дамб на Дунаї

Казна та Політика
133
Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернеться до Кабінету міністрів України з проханням виділити близько 117 млн ​​грн на ремонт аварійних дамб і шлюзів на Дунаї в Одеській області.
Як повідомляє прес-служба Одеської ОДА, кошти пропонується вилучити з резервного фонду Кабінету міністрів або з природоохоронного фонду Міністерства екології.
“У нас є певна кількість гідротехнічних споруд уздовж Дунаю. Це шлюзи і греблі. Більшість з них перебувають в аварійному стані. Навіть не просто в аварійному, а в такому, що в будь-який момент з ними щось може статися”, – цитує слова М.Степанова прес-служба облдержадміністарції.
Він зазначив, що краще один раз зробити попереджувальні заходи і відремонтувати гідротехнічні споруди, ніж ліквідувати наслідки можливої ​​катастрофи.
“У цьому році діє відповідна обласна програма, ми заклали 23 млн грн в обласному бюджеті на розчистку річок. Але все, що стосується цих гідротехнічних споруд – це виключно кошти державного бюджету. На наступному тижні ми проведемо відповідне засідання комісії ТЕБ та НС і подамо відповідні документи”, – додав М.Степанов.
Як повідомила облдержадміністрація, в даний час в Одеській області мобілізовано сили рятувальників і місцевої влади на випадок підтоплення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас