З 2019 року в Україні запрацює система подання фінзвітності в е-форматі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2019 року в Україні запрацює система подання фінзвітності в е-форматі

Казна та Політика
436
У першому кварталі 2019 року Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) за підтримки міжнародних партнерів запустить систему подання фінзвітності в е-форматі.
Про це повідомляється на сайті комісії.
“Керівництво НКЦПФР, Проекту USAID «Трансформація фінансового сектора в Україні» та Програми технічної підтримки з пріоритетних напрямків українського фінансового сектора EU-FINSTAR підписали меморандум про взаєморозуміння щодо закупівель та впровадження в Україні системи фінансової звітності. Міжнародні партнери України, які надають допомогу фінансовому сектору в процесі впровадження реформ, мають намір надати допомогу в процесі закупівлі такої Системи відповідно до встановлених бізнес-вимог, а також її адаптації і впровадження”, – зазначили в Нацкомісії.
Запуск нової системи планується на 1 квартал 2019 року, оскільки підприємства, що становлять суспільний інтерес, повинні складати і надавати фінансову звітність органам державної влади за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі саме з 2019 року.
Нова система дозволить здійснювати збір, обробку, перевірку та розкриття регулярної фінансової звітності підприємств в єдиному електронному форматі, і буде базуватися на поширеному в світі стандарті iXBRL.
Ключовими новаціями введення нової системи на українському ринку є:
- єдине вікно надання фінансової звітності фінансовим регуляторам,
- високий рівень автоматизації збору і обробки фінансової звітності,
- ефективний і надійний аналіз фінансових показників компаній,
- швидке виявлення помилок і невідповідностей у фінансових звітах.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас