Керівників двох держкомпаній України оберуть за новою процедурою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівників двох держкомпаній України оберуть за новою процедурою

Фондовий ринок
364
Перші конкурси з відбору керівників найбільших державних компаній та членів їх наглядових рад за новою процедурою можуть бути оголошені у відношенні “Укренерго” і “Укрзалізниці”. Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
За його словами, на сьогоднішній день були розіслані листи в різні міжнародні організації, які повинні номінувати членів номінаційної комісії з правом голосу, після чого питання буде винесено на обговорення в Кабмін.
“Кабмін повинен повністю затвердити склад комісії, і тоді зможемо почати. В принципі у нас все готово для оголошення перших конкурсів. Перші конкурси… Очікую, що це буде “Укренерго”, “Укрзалізниця”, – зазначив Нефьодов.
Крім цього, було відзначено, що перші конкурси можуть оголосити в перспективі кількох тижнів.
Як відомо, напередодні Кабінет міністрів ухвалив рішення, згідно з яким комітет з відбору керівників найбільших держпідприємств був скорочений з 18 осіб до восьми. У новому комітеті четверо учасників є представниками держави, інші четверо – недержавні експерти з правом дорадчого голосу. Кандидатів у комітет буде відбирати спеціально створена комісія.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас