Олег Кузнєцов: чи є життя після G20 у Bitcoin і компанії? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олег Кузнєцов: чи є життя після G20 у Bitcoin і компанії?

Фінтех і Картки
1997
Потік негативних новин призвів до того, що в перші тижні березня курс Bitcoin і всіх альткойнів пішов вниз. Він опускався до 7200 доларів, і багато хто очікував падіння до 6000 доларів і навіть нижче, у разі якщо рішення саміту G20 виявляться неприємними для криптовалютного ринку.
Подібні прогнози так і не справдилися. Однак говорити про те, що криза минула, теж зарано.
Світло в кінці тунелю
Звичайно, позитивні новини із засідання представників G20 дещо стабілізували ситуацію на біржах. Після публікації доповіді Ради з фінансової стабільності (Financial Stability Board, FSB) Bitcoin зріс на 1200 доларів.
Після новин про те, що G20 не планує істотно обмежувати ринок криптовалют, біткойн знову піднявся, переваливши 21 березня за позначку 9 тисяч доларів.
Але не варто найближчого місяця очікувати подальшого стрибка курсу на кшталт того, що спостерігався у грудні 2017 року.
На ринку здебільшого ще переважають «ведмежі» настрої. Зрештою, надто багато було негативних новин останнім часом. Однієї дози позитиву після G20 недостатньо, щоб тренди падіння різко змінилися зростанням.
Хоча індикатор RSI вже закріпився в зоні вище за 50 пунктів, показання кривої Stochastic постійно коливаються – це доводить, що ринок перебуває в стані невизначеності.
Дуже багато хто очікували, що після саміту курс криптовалют продовжить падати, і вирішили грати на пониження. Але в підсумку все вийшло навпаки, і трейдерам довелося спішно закривати короткі позиції.
Після цього з’явилася розгубленість. Обпікшись зі ставкою на «ведмежу» стратегію, торговці вже не так впевнені в її ефективності, однак змінювати плани і брати “бика за роги” теж зарано.
Як вже говорилося, інфоприводів, які супроводжують зростання курсу, наразі занадто мало.
Фактично зараз на ринку спостерігається певне затишшя і бічний рух. Все це необхідні умови для розвороту догори. Але, зрозуміло, ситуацію може істотно перевернути чергова порція поганих новин. Або несподівані дії «кита».
Заборона реклами криптовалют: наслідки
Зростання капіталізації криптовалютного ринку багато в чому залежить від припливу нових інвесторів, причому роздрібних. Консервативні інституційні інвестори як і раніше зберігають дистанцію від даного напрямку.
Тому заборона на рекламу в Гугл, Фейсбук, Твіттер – найбільших і найпростіших джерелах залучення нових гравців – обіцяє складнощі криптовалютному ринку і переформатування ринку реклами в цьому сегменті.
З іншого боку, дії гігантів ІТ-індустрії – це, по суті, провісники регулювання.
Перші правила, рамки, яких раніше взагалі не було. Так, багатьох ці правила лякають, оскільки будь-яке регулювання призводить до зменшення прибутку.
Але його наявність є також важливою умовою для відсіювання ризикових активів і концентрування на ринку сильних і серйозно налаштованих компаній, і заходу в ринок найбільших консервативних гравців.
Олег Кузнєцов, партнер Kreston GCG
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас