В Україні немає жодного судового вироку за підсумками розслідувань НАБУ, - єврокомісар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні немає жодного судового вироку за підсумками розслідувань НАБУ, - єврокомісар

Казна та Політика
422
Єврокомісар з питань політики сусідства Йоханнес Хан висловив занепокоєння через те, що в Україні досі немає жодного судового вироку стосовно високопосадовців за підсумками розслідувань, що проводяться Національним антикорупційним бюро України (НАБУ). Про це він заявив у Брюсселі.
Повідомляється, що Хан назвав головним занепокоєнням те, що в Україні досі немає жодного судового вироку стосовно високопосадовців за підсумками розслідувань, що проводяться НАБУ. Виходячи з цього, він закликав створити Вищий антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. “Це одна з умов для подальшої фінансової підтримки з боку МВФ. Я в постійному і тісному контакті з МВФ і іншими фінансовими інститутами і я можу вас запевнити, що терпіння, м’яко кажучи, вичерпується”, – підкреслив єврокомісар.
При цьому Хан публічно в цілому активно хвалив НАБУ. “НАБУ робить дуже важливу роботу в дуже складних обставинах”, – заявив Хан. Таку ж думку висловив член групи підтримки України в Єврокомісії Франк Пауль.
Нагадаємо, в інтерв’ю РБК-Україна голова представництва ЄС в Україні, посол Хюг Мінгареллі заявляв, що мета керівництва країни має полягати в тому, щоб посилювати НАБУ, а не послаблювати його.
“Правоохоронні органи повинні працювати більш скоординовано, і дуже шкода, що відбувається те, що ми всі спостерігаємо. Звісно, це не відповідає інтересам України і не сприяє її іміджу за кордоном. Друге – новостворені інституції, такі як НАБУ і САП, повинні бути підтримані і посилені, а не піддаватися нападкам. Тому ми сподіваємося, що Генпрокуратура зможе ефективно взаємодіяти з НАБУ і САП і підтримувати ці структури, а не перешкоджати їхній роботі”, – заявляв він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас