Китайська ZTE відкриє для "Укртелекому" кредитну лінію на $10 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська ZTE відкриє для "Укртелекому" кредитну лінію на $10 млн

Фондовий ринок
459
Китайський виробник телекомобладнання ZTE надасть оператору “Укртелеком” кредит в розмірі $10 млн. Про це повідомляє прес-служба компанії.
Як зазначають в “Укртелекомі”, дані кошти будуть використовуватися для проектів з терміном окупності не більше 5 років. Зокрема, кошти планують витратити на проекти з розширення покриття оптичного доступу до інтернету, модернізації мережі доступу, а також інших елементів інфраструктури українського оператора.
Згідно з умовами договору, кредитні кошти будуть доступні з червня 2018 року. “За цей час фахівці компанії підготують дорожню карту і розрахунок проектів, які планується реалізовувати в рамках співпраці”, – розповідають в “Укртелекомі”.
Дана угода – не перший досвід співпраці оператора з китайськими компаніями. Ще в 2016 році компанія заявила про співпрацю з China Development Bank і китайської Huawei. Співпраця передбачала модернізацію телекомунікаційної мережі “Укртелекому”, мова йшла про кредит в $50 млн. Станом на початок поточного року компанія використала близько $30 млн, модернізація мережі торкнулася шести найбільших українських міст. Причиною сповільнення темпів модернізації в компанії називають судові тяжби. Зокрема, на даний момент триває розгляд касації у справі про повернення “Укртелекому” в державну власність.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас