43% українських заробітчан, які повернулися, не планують знову виїжджати за кордон - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

43% українських заробітчан, які повернулися, не планують знову виїжджати за кордон - ЗМІ

Особисті фінанси
2868
43% українських працівників, які повернулися із заробітків, не планують повторювати досвід роботи за кордоном.
Про це повідомляє LB з посиланням на телеканал “Україна”.
За словами авторів матеріалу, серед причин цього – складність офіційного працевлаштування, несвоєчасна виплата зарплати, ненормований робочий день, надумані штрафи і повне безправ’я.
“Після місяця роботи господар відмовляється платити людям зарплату. І кажуть: “Якщо ти будеш скаржитися, я подзвоню в поліцію або в міграційну службу, і вони тебе депортують”, – розповів голова Міжгалузевої профспілки українських заробітчан в Польщі Юрій Карягин.
Крім того, за даними авторів матеріалу, які посилаються на дослідження Київського міжнародного інституту соціології, майже 64% респондентів на питання “Чи замислювалися ви про виїзд з України?” відповіли: “Ні, не приходило в голову”.
“Експерти пояснюють це просто: люди не хочуть ризикувати. Вони не знають не тільки своїх прав в чужій країні, а часто її мови. Когось відлякує перспектива стати людиною другого сорту, яким платять менше, ніж місцевим, а також можуть побити просто за те, що ти українець. Українсько-польські відносини ніколи не були простими, а зараз цю карту намагаються розіграти. Не скрізь і на побутовому рівні, а й українські настрої цілком відчутні”, – йдеться в сюжеті.
Крім того, серед причин падіння інтересу до роботи за кордоном і те, що така зайнятість часто тимчасова, сезонна, а про перспективу кар’єрного росту в переважній більшості випадків не йдеться.
Ще частина українців не готова шукати кращого життя за межами України, адже це серйозне випробування для їхніх сімей.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас