НБУ має намір оновити комплексну програму розвитку фінансового сектору України до 2020 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір оновити комплексну програму розвитку фінансового сектору України до 2020 р.

Казна та Політика
232
Національний банк України (НБУ) ініціює оновлення комплексної програми розвитку фінансового сектору країни до 2020 року, оголосив про створення робочої групи з її оновлення.
Згідно з повідомленням НБУ на сторінці у соцмережі “Фейсбук”, про це повідомив директор департаменту стратегії реформування центробанку Михайло Відякін на черговому засіданні Цільової команди реформ.
За його словами, комплексна програма вимагає актуалізації з урахуванням зміни статусів проектів та умов їх реалізації. Така необхідність, зокрема, виникла внаслідок розширення периметра проектів, оновлення ключових показників їх ефективності та переліку директив ЄС, а також перегляду термінів виконання деяких заходів. Зміни, які будуть внесені в комплексну програму, допоможуть враховувати сучасні виклики і скоригувати план реалізації проектів.
Крім того, представники НБУ представили учасникам засідання Цільової команди реформ стратегію НБУ. “Наша головна мета – побудова ефективної і стабільної фінансової екосистеми в країні”, – зазначив М. Відякін.
Зі свого боку, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Олександр Панченко представив концепцію розвитку другого рівня пенсійної системи в рамках проекту комплексної програми.
При цьому він відзначив неможливість розвитку другого рівня пенсійної системи без ухвалення законопроектів №2413а “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг” та 6303 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інвесторів від зловживань на ринках капіталу”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас