Італійські Eni і Snam готові розглянути можливість інвестицій у продовження "Турецького потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійські Eni і Snam готові розглянути можливість інвестицій у продовження "Турецького потоку"

Енергетика
412
Італійські Eni і Snam (національний газотранспортний оператор) готові розглянути можливість інвестицій в газопроводи з доставки російського газу з “Турецького потоку” в Австрію через Болгарію.
Італія, отримуючи газ через хаб у Баумбертені, хотіла б забезпечити себе достатніми поставками палива після того як “Газпром” припинить транзит через Україну.
Глава Eni Клаудіо Дескальці і CEO Snam Марко Альвера минулого тижня заявили, що можуть розглянути можливість участі в проекті.
Європейська преса називає проект як “South Stream Lite”, бо він повторює маршрут сухопутного продовження по території ЄС “Південного потоку”, який був зупинений в 2014 році через протидію ЄС і Болгарії.
South Stream Lite отримав імпульс після рішення “Газпрому” приступити до розірвання контрактів на транзит з Україною. 5 березня сербська компанія Gastrans (колишня назва South Stream Serbia) оголосила “відкритий сезон” збору незобов’язуючих заявок на потужності газопроводу-перемички з Болгарії через Сербію в Угорщину. Перемичка має запрацювати в 2019 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас