Рада прийняла законопроект про банкрутство в першому читанні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла законопроект про банкрутство в першому читанні

Казна та Політика
2383
Верховна Рада прийняла за основу депутатський законопроект про Кодекс України щодо процедур банкрутства (№8060), який передбачає процедуру банкрутства фізичної особи.
Відповідне рішення підтримали 233 народні депутати на пленарному засіданні парламенту у вівторок.
“Законопроект відповідає на всі питання, що стосуються санації, банкрутства, ліквідації юридичних осіб. Ми це збалансували і виділили в першій книзі Кодексу. Друга книга містить новий інститут українського законодавства – ця книга регулює банкрутство фізичних осіб”, – сказав глава парламентського комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.
Законопроект передбачає судову і досудову процедуру банкрутства фізособи. Зокрема, пропонується дозволити застосувати до фізособи, яка не в змозі погасити борги, їх реструктуризацію, в іншому випадку – визнати його банкрутом із задоволенням вимог кредиторів.
Документом також пропонується дозволити продавати майно банкрутів виключно на електронному аукціоні через єдину систему при обов’язковому узгодженні з кредиторами стартової ціни лота, тексту оголошення, вартості вмісту.
Як вказується в пояснювальній записці до проекту закону, чинне регулювання процедур банкрутства дозволяє боржникам ухилятися від виконання своїх зобов’язань перед кредиторами. Процедури банкрутства занадто довгі і недостатньо ефективні, що робить вітчизняний ринок неконкурентоспроможним.
Законопроект також пропонує дозволити забезпеченим кредиторам ініціювати справу про банкрутство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас