Український суд вперше прийняв позов про моральну компенсацію в 1 біткоїн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український суд вперше прийняв позов про моральну компенсацію в 1 біткоїн

Фінтех і Картки
1025
У справі про заподіяння моральної шкоди розмір затребуваної компенсації вперше в історії судової системи України встановлено в криптовалюті.
Про це повідомляє Forklog.
Бориспільський міськрайонний суд Київської області відкрив провадження щодо співробітників Служби безпеки, Генеральної прокуратури та Держказначейства у справі про заподіяння моральної шкоди позивачеві Дмитру Г. органами досудового розслідування в ході незаконного обшуку.
Розмір затребуваної компенсації при цьому вперше в історії судової системи України встановлено в криптовалюті і становить один біткоїн.
“У лютому 2018 року [громадянин] звернувся до суду із зазначеним позовом, в якому просить стягнути з Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України в свою користь один біткоїн в якості компенсації за моральну шкоду…, заподіяну внаслідок незаконного проведення обшуку в ході кримінального провадження…”, – йдеться в документі.
Поки невідомо, чи можливо згідно з поточними законами отримати компенсацію в криптовалюті або ж, якщо суд прийме сторону позивача, вона буде виплачена в гривні за курсом.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас