60% інвестицій в Україну припадають на Київ – Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

60% інвестицій в Україну припадають на Київ – Кличко

Казна та Політика
617
Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко заявляє, що 60% від усіх інвестицій в Україну за останні 3 роки були зроблені саме в економіку Києва.
Про це повідомляє прес-служба КМДА.
“60% інвестицій в Україну за останні 3 роки “прийшли” саме в Київ. Я завжди уявляю себе персональним захисником іноземного бізнесу, який вкладає гроші в Київ. У кожного великого інвестора є мої персональні контакти. І за необхідності можуть звернутися до мене за допомогою”, – зазначив Кличко.
“Ми сьогодні у столиці робимо все для створення сприятливого інвестиційного клімату. Тому що всі розуміють: без інвестицій місто розвиватися не буде”, – сказав Кличко.
Кличко розповів про проекти, які вже успішно впроваджені або реалізуються в столиці. Насамперед – система “Розумне місто”. В рамках якої, зокрема, реалізовано проект “Електронний бюджет міста”, що дозволяє відстежувати усі надходження і витрати столичного бюджету.
Також вже працюють системи електронних закупівель та петицій, система “Безпечне місто”, почалася реалізація проекту e-health.
Голова КМДА нагадав, що за підтримки норвежців у столиці створено iHub. Це сучасний хаб, де можуть працювати розробники технологій у різних сферах. Також у столиці було відкрито Smart Hub city.
Нагадаємо, міжнародна виставка нерухомості MIPIM-2018 відбулася у Каннах (Франція) з 13 по 16 березня. Під час конференції мер Києва Віталій Кличко представив проекти, у реалізації яких можуть взяти участь іноземні інвестори.
Зокрема, це будівництво Канатної дороги від Арки Дружби народів до Труханового острова, будівництво гірськолижного комплексу для активного всесезонного відпочинку “Пирогово”, будівництво медичного центру і приватного навчального закладу, а також – проект промислового парку “Київська бізнес-гавань”.

Довідка Finance.ua:

  • Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну в 2017 році склав 2,3 мільярда доларів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас